CNAME mobiele site DNS aanpassen bij provider Uniserver

U dient een zogenaamde CNAME instelling maken om de domeinnaam te laten verwijzen naar uw mobiele website. Vervang in dit voorbeeld het woord testdomein door uw eigen domeinnaam. Voeg in de DNS een CNAME record toe:

m.testdomein.nl CNAME lb.site.mobi

m.testdomein.nl verwijst naar de mobiele website
http://www.testdomein.nl verwijst naar de normale pc website

Het is mogelijk om de DNS instellingen te wijzigen bij uw domeinprovider Uniserver.

uniserver-logo-dns-instellen

Stap 1
U kunt de DNS Manager beheren via uw account op MijnUniserver.nl. Het wijzigen van uw DNS records is enkel beschikbaar als u de add-on “Doorverwijzen in DNS” (DW) aan uw domeinnaam heeft gekoppeld. Wanneer u deze add-on aan uw registratie wilt toevoegen, neem dan contact op met de Support afdeling (072 572 56 46 of support@uniserver.nl)

Wanneer u bent ingelogd met uw handle en password, vindt u op de Home pagina meteen een aantal mogelijkheden. Kies voor de optie “Overzicht”.

uniserver-domein-dns-beheer

Stap 2
U krijgt nu een overzicht te zien van de domeinnamen die u via Uniserver Internet heeft geregistreerd. Klik op de domeinnaam waarvan u de doorverwijzing in DNS wilt instellen. Op de pagina die nu verschijnt, ziet u alle mogelijkheden die u met het gekozen domein heeft. (Wanneer een bepaald icoon grijs wordt weergegeven, dan is deze optie voor dit domein niet beschikbaar en dient u te upgraden naar een ander hosting pakket.)

Klik in het submenu Diensten op de optie “DNS Manager”:

uniserver-dns-manager

Stap 3
U krijgt nu het volgende scherm te zien:

uniserver-dnsoverzicht-instellen

Middels het invullen van het gewenste DNS record en het klikken op ‘Wijzig’ voert u de wijzigingen door, er kan enige tijd (tussen de 24 en 72 uur) overheen gaan voordat de wijziging over het gehele internet merkbaar is.

Uniserver ondersteunt onder andere A-records en C-name records om een mobiele website te bouwen. Komt u er zelf niet uit, mail dan even de volgende email naar Uniserver of neem even contact op met de Support afdeling (072 572 56 46 of support@uniserver.nl)

CNAME controleren

Hoe zie ik of het gelukt is met de DNS? Bekijk de uitleg hier.
Tagged with: ,
Posted in CNAME