Stap 2 Bekijk je mobiele site

Hoe kan je het resultaat bekijken?

Je hebt je mobiele website in 15 minuten gemaakt zoals beschreven in stap 1. Dan is het nu tijd om het resultaat te gaan bekijken.  Voor je gewone PC is het makkelijk www.jouwdomeinnaam.nl geeft je website in beeld. Nu moet er nog voor gezorgd worden dat  m.jouwdomeinnaam.nl uitkomt op je nieuwe mobiele website. Dat doen we door die  m  toe te voegen aan de DNS.

beginner expert
Beginner Expert
Lees de algemene uitleg hieronder
of kies jouw domeinprovider uit het
overzicht aan de rechter zijkant >>>

Voeg een m record als CNAME
toe aan je DNS
m  CNAME  lb.site.mobi  TTL 3600

 

Hoe voeg je een  m  CNAME record toe aan je DNS?

Het toevoegen van een CNAME is heel eenvoudig. Voeg een zogenaamd CNAME record toe. In dit voorbeeld gebruiken we de naam www.testdomein.nl als voorbeeld domeinnaam. Vervang uiteraard testdomein.nl door je eigen domeinnaam. Een CNAME record bestaat uit een aantal onderdelen. De bedoeling is dat de normale  www.  verwijst naar de PC website en de  m.  naar de mobiele website. In een overzicht ziet het er dan zo uit:

www.testdomein.nl       = PC website

m.testdomein.nl              = Mobiele website

Om ervoor te zorgen dat die  m.testdomein.nl gaat werken maken we een CNAME record aan. Iedere domein-provider heeft een eigen volgorde maar dit record ziet er ongeveer zo uit:

Zone testdomein.nl
m  CNAME  lb.site.mobi  TTL 3600

Je kan de DNS vrijwel altijd zelf aanpassen bij je domein provider of anders kan je natuurlijk altijd even hun helpdesk vragen het DNS record voor je toe te voegen.

Dat is alles. Een CNAME record laten verwijzen naar lb.site.mobi Afhankelijk van de snelheid waarmee uw provider de DNS zal updaten komt je mobiele website tussen de 5 seconden en de 48 uur in beeld.

Apart .mobi domein

Gebruikt je een aparte .mobi domeinnaam dan verwijst de hele domeinnaam naar de mobiele website. In dat geval is het nodig om je zogenaamde A record te wijziging in een CNAME.

www.testdomein.mobi = Mobiele website

Iedere domein-provider heeft een eigen volgorde maar dit record ziet er ongeveer zo uit:

Zone testdomein.mobi   A record
www.testdomein.mobi   CNAME   lb.site.mobi   TTL 3600

Om het je makkelijk te maken hebben we van een groot aantal bekende hosting providers een beschrijving staan hoe je de DNS instellingen kunt toevoegen of aanpassen.

Bezoekers op je mobiele website

Je hebt in stap 1 je mobiele website gemaakt, in deze stap 2 heb je gezorgd dat je mobiele website zichtbaar is geworden op het internet en dus is het nu tijd voor
Stap 3 Krijg meer bezoekers.